Репортажа

Глобални економски перспективи

Растот во Европа и Централна Азија продолжи да се зголемува, со закрепнување на извозниците и увозниците на производи.

Image
Економски изгледи на земјите од Западен Балкан

Западниот Балкан растe со побрз чекор отколку во 2015 година, со тоа што регионалниот раст е предвиден 3,2 проценти во 2017.

Image
Блог

ОЕЦД неодамна ги објави резултатите од ПИСА 2015, меѓународна проценка која ги мери вештините на 15-годишните ученици.

Image
Api

Стручни лица

Марко Мантованели

директор за Македонија и Косово

Бојана Нацева

Виш специјалист за образование

Види ги сите експерти Arrow

Бидете поврзани

News & Events

Api
Api

Работете со нас во Светска банка во Република Македонија

Зачленете се на нашиот билтен

Дополнителни ресурси

Контакт од Канцеларијата на Светска банка во земјата

Скопје, Република Македонија
Ул. Ленинова 34
1000 Скопје, Република Македонија
Тел: +389 2 55 15 230, +389 2 3117 159
abozinovska@worldbank.org
Welcome